12.05.2014 01:49 3296 1

Otrdien, 29. aprīlī sporta kompleksā 333 norisinājās DISCOMANIA OILHEAD 17. posms, kurš bija šīs sezonas pirmspēdējais posms "trijniekos". Laiks bija ļoti silts un uz posmu bija ieradušies 22 dalībnieki, no kuriem bija viens debitants - Dmitrijs Grebeņikovs. Diemžēl nebija iespējams braukt ar jaunajiem SODI kartiem, jo tie tikai otrdien tika piegādāti, bet sacīkste tik un tā izdevās aizraujoša.

 

Šajās sacensībās tika izmantota "garā" konfigurācija ar "āķi", pret pulksteni, kura vēl nekad nebija pielietota DISCOMANIA OILHEAD čempionātā dēļ bīstamās vietas "āķī", bet tā kā mūsu braukšanas prasmes ir būtiski uzlabojušās, tad trases pārstāvji atļāva izmantot šo konfigurāciju. Kvalifikācijā ļoti labi veicās dalībniekiem, kas izlozēja gokartu Nr. 3, jo tas, kā beigās izrādījās bija ne tikai galvas tiesu, bet vesela rumpja tiesu pārāks par citiem. Par kvalifikācijas uzvarētāju kļuva Ernests Bitenieks (gokarts Nr. 3), otrajā vietā Viktoras Mališauskas (kartings Nr. 3) un trešais tā brīža PRO klases līderis Uldis Čodars.

Kvalifikācijā tika piešķirts arī viens brīdinājums - Kristīnei Osnačai par aizbraukšanu garām finiša karogam, dodoties papildus aplī. Savukārt, pēc tāda 3. gokarta pārākuma, tika pieņemts lēmums to ņemt nost no sacensībām, bet trases darbinieki pierunāja kartu tikai "piegriezt".

 

Pirmā pusfināla "hīts" bija neticamais Agra Galiņa veikums trasē, ņemot vērā, ka trases darbinieki pienācīgi tomēr nenogrieza 3. gokartu. Pēc starta signāla, kā jau tas parasti notiek, smagsvari Viktoras Mališauskas un Agris Galiņš katrs zaudēja 2 vietas, bet jau no pašiem pirmajiem līkumiem cīņu par pirmo vietu uzsāka brauciena galvenie favorīti Uldis Čodars un Ernests Bitenieks. Jāpiezīmē, ka Uldis ar Ernestu galvenie favorīti bija līdz brīdim, kamēr Agris neuzsāka savu "lidojumu"...:)... Kad Agris (114 kg) bija "iekustinājis" kartu, tad otrā apļa sākumā (taisnē) kā pirmo "nokoda" Dmitriju Grebeņikovu, pēc tam tajā pašā aplī nākošais "kritušais" bija Viktoras, nu un ceturtā apļa sākumā (arī taisnē) diviem no līdera trijnieka tika pabraukts garām kā stāvošiem [VIDEO]. Kā pēdējais Agra "upuris" palika tā brīža pirmās vietas ieguvējs Ernests, kurš tāpat, kā iepriekšējie konkurenti tika "nokosts" tajā pašā vietā, kur citi - taisnes galā...un tā Agris otro reizi karjerā iekļuva A finālā, nodrošinot augstu vietu savā klasē. 

Ņemot vērā, ka 3. karts joprojām bija pārāks par citiem gokartiem, tika pieņemts nepopulārs lēmums un karts tika vēl "nogriezts", lai uz pārējiem braucieniem saglabātu vismaz kaut kādu intrigu.

 

  

 

Otrā pusfināla starts ne ar ko neatšķīrās no citiem un smagsvariem nebija nekādu cerību saglabāt savas vietas, izņemot Voldemāru Bitenieku, kurš startā saglabāja savu...pēdējo vietu...:).. Mareks Astašovs, startējot no pirmās vietas, zaudēja 3 vietas, noskatoties uz Daiņa Fridrihsona, Valtera Frīdenberga un Kristīnes Osnačas gokartu pēcpusēm, savukārt, Edgars zaudēja vienu vienu Kristīnei. Par pirmo vietu cīņu uzreiz uzsāka Dainis ar Valteru, kas norisinājās visa brauciena garumā, nepārtraukti mainoties vietām - Valters pa līkumiem apdzina Daini, savukārt, Dainis taisnē "aizgāja" garām Valteram...un tā vairākas reizes...:) Mareks jau pirmajā aplī atguva vienu vietu, apdzenot Kristīni, kas sagriezās 180 grādu līkumā, palaižot garām arī Edgaru un Voldemāru. Pēc apdzīšanas, Mareks nostabilizējās trešajā vietā, turoties aiz abiem līderiem 4-6 sekunžu attālumā. Kristīne pēc savas kļūdas metās atgūt zaudēto un sāka dzīties pakaļ abiem smagsvariem, kuri tajā pašā līkumā apmainījās vietām, respektīvi, Voldemārs tika garām Edgaram [VIDEO]. Vienā no pirmajiem apļiem Kristīnei izdevās noķert Edgaru un arī apdzīt viņu, paceļoties uz piekto vietu, bet jau nākamajā aplī viņa centās tajā pašā līkumā tikt garām Voldemāram, bet...atkal kļūda, izbraucot ārpus trases un zaudējot ātrumu. Šo Kristīnes kļūdu izmantoja Edgars, kurš brauca garām, bet atrodoties blakus, neatstāja Kristīnei vietu, par ko saņēma brīdinājumu. Jau nākamjā aplī Kristīne atkal mēģināju tikt garām Edgaram 180 grādu līkumā un arī šoreiz izbrauca ārpus trases, pārbraucot pāri iekšmalas apmalei un nedaudz ietriecoties Edgaram sānos, par ko saņēma brīdinājumu par brutālu trases īsināšanu, tādā veidā laužot arī gokartu. Šis Kristīnei bija jau otrais brīdinājums viena posma laikā. Tomēr pēdējā aplī Kristīne skaisti apdzina Edgaru līkumā pie boksu izejas, bet...atkal kļūdījās 180 grādu līkumā un Edgars aizgāja tīri viņai garām, tādā secībā arī nobraucot līdz finišam. Cīņā par pirmo vietu beigās veiksmīgāks izrādījās Dainis, kurš Valteru apsteidza par 1.405 sekundēm.

 

Trešajā pusfinālā pārliecinoši vadībā izrāvās jaunākais un vieglākais posma dalībnieks Ričards Freibergs, savukārt, pa vienai vietai zaudēja smagsvari Kārlis Priedītis un Artūrs Cintiņš. Kārlis gan savu pirmo vietu atguva jau pirmajā aplī, bet Artūrs savu vietu atguva divu apļu laikā, apdzenot ar kļūdām braucošo Andri Voicišu. Vēlāk Artūrs apdzina arī jauno Ričardu, kurš gan varonīgi turējās Artūram "astē" līdz pat pirmspēdējam aplim, kad sagriezās 180 grādu līkumā un atkrita uz pēdējo vietu, zaudējot drošu iekļūšanu finālā. Šajā incidentā Ričards centās uzsākt braukšanu, nepalaižot garām braucējus, kas tuvojās līkumam, turklāt to darot pretēji braukšanas virzienam, par ko saņēma brīdinājumu. Jānis Keišs tāpat kā Artūrs arī izmantoja Andra kļūdas un tika viņam garām, bet trešajā aplī Jānis pats pieļāva rupju kļūdu (sagriezās) 180 grādu līkumā, kad Andris centās viņu apdzīt, kas automātiski liedza viņam iespēju pacīnieties par iekļūšanu finālā. Dēļ šīs neveiksmes, mēs šoreiz diemžēl neredzējām "Jāņa riesta danci"...:) Par pusfināla uzvarētāju kļuva no pirmās vietas startējošais Kārlis Priedītis.

 

Ceturtā pusfināla starts bija ļoti spraigs - gandrīz pusapli visi drūzmējās, burzījās, kā rezultātā no pirmās vietas startējošais Kārlis Briedis zaudēja 3 pozīcijas. Jau pirms brauciena bija skaidrs, ka galvenā cīņa par uzvaru norisināsies starp PRO klases dalībniekiem Valtu Tenteru un Edgaru Nedzvecki...kas tā arī notika, bet no viņiem nemaz tik daudz neatpalika smagsvars Bruno Freibergs, kurš diezgan konkurētspējīgi turēja viņiem līdzi. Trešajā aplī Edgars "uzbruka" Valta pirmajai pozīcijai, bet pēc sīvas cīņas Valtam tomēr izdevās nosargāt savu pirmo vietu. Ja Edgaram neizdevās apdzīt Valtu, tad turpat aiz viņu mugurām tas izdevās Raimondam Katiņam, kurš apdzina Kārli, tādā veidā paceļoties uz ceturto vietu. Nākamjā aplī Edgars atkal gāja garām Valtam un šoreiz tas viņam izdevās veiksmīgāk, nokļūstot pirmajā vietā. Lai arī Valts ļoti centās atgūt līderpozīciju, tomēr līdz finišam tas viņam neizdevās, jo Edgars diezgan veiksmīgi aizstāvējās. Trešo vietu diezgan pārliecinoši ieguva Bruno.

 

Kad sākās fināli, tad tika iedegtas gaismas, jo trasē jau bija iestājusies viegla tumsiņa. B fināla galvenie favorīti bija Valts Tenters un Uldis Čodars, kas jau no paša starta sāka attālināties no pārējiem, savukārt, Bruno Freibergs veica pāragru startu, uz kā rēķina startā tika garām Marekam Astašovam. Bruno par šo pārkāpumu tika piespriests 5 sekunžu sods. Labs starts izdevās Andrim Voicišam, kurš startējot no pēdējās vietas, pacēlās par 2 vietām, bet nākamā apļa sākumā vēl par vienu - apdzenot smagsvaru Artūru Cintiņu. Vienlaikus šajā pašā vietā arī Marekam izdevās atgūt savu startā zaudēto vietu, apdzenot Bruno. Pēc šīs apdzīšanas, sākās īsta kauja starp smagās klases vieniem no sīvākajiem konkurentiem - Artūru, Mareku un Bruno, vienu brīdi pat visiem braucot gandrīz blakus. Pēc sīvākas cīņas trešajā aplī, Marekam izdevās tikt garām arī Artūram, atstājot viņu aiz muguras kopā ar Bruno, kuri gandrīz plecu pie pleca cīnījās līdz pat finišam, brīžiem pat uz pārkāpumu robežas. Šajā cīņā veiksmīgāks izrādījās Artūrs, kurš labi aizstāvējās un finišēja 0.134 sekundes ātrāk par Bruno, bet ņemot vērā Bruno piešķirto sodu, šī atstarpe beigās bija daudz lielāka. Par B fināla uzvarētāju ļoti pārliecinoši kļuva Valts.

 

A finālā veiksmīgs starts padevās Valteram Frīdenbergam, kuram izdevās no pēdējās vietas pacelties uz ceturto, apsteidzot gan Ernestu Bitenieku, gan Agri Galiņu. Bet pirmie divi apļi labi izdevās Ernestam, kurš piektās vietas aizcīnījās līdz otrai vietai un sāka medīt līderi Edgaru Nedzvecki. Tāpat veiksmīga sacīkste padevās Valteram, kurš jau otrajā aplī apdzina Kārli Priedīti, bet apli vēlāk arī Daini Fridrihsonu, tādā veidā nostabilizējoties trešajā vietā. Varbūt ne tik veiksmīgs starts sanāca Dainim, kurš vēl pirmajā aplī bija līderis, bet jau ceturtā apļa sākumā tikai piektais. Savukārt, Ernests pēc pāris apļiem bija noķēris Edgaru un 2 apļus pēc kārtas taisnes galā "uzbruka" Edgaram, kuram grūtā cīņā tomēr izdevās nosargāt pirmo vietu. Vēl pēdējā aplī Kārlis bija "noķēris" Valteru, bet priekš iespējamās apdzīšanas Kārlim pietrūka viens aplis.

 

Tātad, par sacensību uzvarētāju ļoti spraigā cīņā kļuva Edgars Nedzveckis, kas viņam bija jau trešā uzvara šosezon. Otrais finišēja Ernests Bitenieks, bet trešais - Valters Frīdenbergs.

Līdz ar šo uzvaru Edgars Nedzveckis ir izvirzījies vadībā PRO klasē,"nogāžot no troņa" ilglaicīgo šīs klases līderi Uldi Čodaru. Viņiem gan ir vienāds punktu skaits, bet Edgaram ir vairāk pirmās vietas posmā, nekā Uldim. Līdz ar to PRO klasē cīņa kļūst vēl spraigāka. Savukārt, smagajā klasē Marekam Astašovam izdevās vēl nedaudz atrauties (par 3 punktiem) no kopvērtējuma otrās vietas īpašnieka Artūra Cintiņu, bet arī šajā klasē sagaidāma cīņa līdz pēdējam posmam. PRO klasē, pēc veiksmīgas sacīkstes, arī Valteram Frīdenbergam izdevās pakāpties uz trešo vietu, apsteidzot par 2 punktiem Valtu Tenteru. Tā kā arī par pēdējo godalgoto vietu notiks cīkstēšanās līdz pat sezonas beigām.

 

Bildes no mūsu fotokorespondenta Ernesta Bitenieka var apskatīt šeit.

 

Nākamais posms norisināsies 13. maijā, plkst. 19:00, sporta kompleksā Rullītis (Jelgava). Šajā trasē mēs viesosimies jau otro reizi šosezon. Ja kādam ir problēmas ar transportu, droši dodiet ziņu (komentāros) - saorganizēsim!

 

Tiekamies trasē un novēlu visiem veiksmi, it īpaši tiem, kam vēl izšķirās kāda no godalgotajām vietām!

 

GĀZI GRĪDĀ!