04.04.2023 18:38 646 0

Pēc nepilnām 2 nedēļām, kad beidzamo reizi tikāmies aiz mūsu valsts robežām, tradicionālajā dubultposmā Plytines kartodromā, Lieldienas sāksim svinēt Jelgavas trasē, kurā norisnāsies jau čempionāta 15. posms. Sacensības notiks Lielajā piektdienā, 7. aprīlī.

 

Aiz muguras jau ir gandrīz 3/4 sezonas un čempionāta kopvērtējumos jau kļūst skaidrs, kuri šogad cīnīsies par godalgotajām vietām.

Visspraigākā cīņa notiek PRO S klasē, kurā par TOP3 cīnās vismaz 6 braucēji (-as). Pirmajā vietā (reducējot punktus, t.i., neskaitot 3 sliktākos punktu ziņā posmus) pagaidām atrodas Kristaps Tenis (291 punkti), bet tikpat punkti, bet tikai par vienu uzvaru mazāk kā Kristapam, ir Vitālijam Osovskim (291). 11 punktus aiz abiem līderiem ir Kristapa brālis Oskars Tenis (280), kuram 1 punktu aiz viņa seko Edijs Cukurs (279). Vēl 10 punktus zemāk, piektajā vietā atrodas Elizabete Šulce (269) un sešinieku noslēdz Matīss Silickis (247).

PRO klasē ļoti stabilā vadībā atrodas Ruslans Dzenis (380), kurš, izskatās, droši soļo uz savu ceturto čempiona titulu pēc kārtas, tādējādi kļūstot par pirmo braucēju čempionāta vēsturē, kurš ir kļuvis par četrkārtējo čempionu, pie tam vienā klasē un visus gadus pēc kārtas. Par 2./3. vietu vēl cīņa ir priekšā - otrais pagaidām ir Edijs Maļinovskis (299), bet trešais - Kristofers Caune (272).

PRO XL klasē arī pārāk lielas intrigas nav, pārliecinoši aukšgalā, uzvarot 8 posmos no 14, atrodas Andris Lielgalvis (362), bet ir informācija, ka Andris kādā posmā varētu nepiedalīties, līdz ar to, varbūt otrajā vietā esošajam Marekam Astašovam (313) ir kāda cerība "aizķerties". Tāpat kā PRO klasē, arī PRO XL klasē ir sagaidāma iespējama cīņa par trešo vietu, starp Edgaru Astašovu (267) un Aināru Pumpišu (251).

Vieglā svara klasē šosezon nav pārāk liels apmeklējums, tāpēc par čempionu, visticamāk, kļūs sezonas debitants, PRO S klases līmeņa braucējs Ēriks Kogans (205.5). Par otro/trešo vietu arī vēl varētu būt cīkstēšanās, lai gan sākumā tā nelikās, starp debitantiem, kuri čempionātā brauc jau otrajā paaudzē - Agati Cukuri (129) un Georgiju Stavinski (119).

Kā jau ierasts, vidējā svara klase ir visapmeklētā klase sezonā, īpaši pirmajā daļā, bet kopvērtējuma intrigas ziņā to gan "iekabina" PRO S klase, kura beidzamā laikā ir kļuvusi arī par visapmeklētāko. Vidējā svara klasē situācija kopvērtējumā ir ļoti līdzīga PRO XL klasē, kur tāda reāla cīņa var notikt tikai par trešo vietu starp Dāvi Bērzi (291) un Juriju Stavinski (281). Pirmajā vietā pagaidām diezgan stabili turās čempionāta debitants Anrijs Griezēns (358), savukārt, otrajā - Armands Ķēniņš (313). Bet, protams, vēl ir priekšā ceturtdaļa sezonas un viss vēl var notikt.

Smagā svara klasē, līdzīgi kā PRO S klasē, spraiga cīņa notiek par čempiona titulu, starp čempionāta debitantu Mareku Indāru un Gati Glāznieku. Mareks (349) tikai nesen izvirzījās vadībā un šobrīd ir tikai par 9 punktiem priekšā Gatim (340), domājams, turpinājumā cīņa kļūs vēl spraigāka. Savukārt, trešajā vietā ir diezgan ērti iekārtojies Toms Pumpišs (282).

Dāmu klase šosezon ir diezgan "pašķidra" un ja tuvākajā laikā uz strīpas neatgriezīsies Marta Spīķe, tad visticamāk par čempioni kļūs Anete Ķēniņa.

 

Patreiz izskatās, ka par absolūtā čempiona titulu cīnīsies trīs savu klašu līderi Ruslans Dzenis (380), Andris Lielgalvis (362) un Anrijs Griezēns (358). Protams, vislielākās izredzes ir topošajam četrkārtējam čempionam Ruslanam.

 

Nu un par labākā debitanta titulu šobrīd cīnās 2 braucēji - Anrijs Griezēns (358) un Mareks Indārs (349). Pārējie debitanti ir kādu gabaliņu tālāk no viņiem.

 

Kā viss izvērtīsies tālāk, to mēs redzēsim tuvākajā laikā un fiksēsim visu beidzamajā posmā Jelgavā, kurš norisināsies 11. jūnijā. Tagad, par aktuālo posmu. Trases konfigurāciju atkal izdevies izveidot tādu, kāda vēl nav bijusi - ir izveidots pirmais līkums, kurš nekad vēl nav izmantots pamattrasē.

  

Trases konfigurācija. 

 

Tāpat kā pēc iepriekšējā posma Jelgavā, visiem interesentiem, pēc apbalvošanas, būs iespējams izbraukt ar jaunajiem SODI ROTAX īres kartiem, kuri ir aprīkoti ar 21 zirgaspēku (125 cm3) motoriem! Maksa - EUR 30.00/10 min.

 

Čempionāta posma ietvaros norisinasies arī SWS SPRINT un JUNIOR ieskaites 13. un 14. posms. Aicinu visus PRO un PRO S klases (jaunākus par 15 gadiem) braucējus, reģistrēties SWS posmiem!

 

Viss pārējais tāpat kā iepriekš - treniņu saraksti tiks sastādīti pirms sacensībām un publicēti čempionāta WhatsApp grupā. Dalībniekiem, kuriem būs pirmais/otrais treniņš, trasē OBLIGĀTI jāierodas uz reģistrācijas sākumu. Ja ir radušies kādi apstākļi, kad nevar ierasties laicīgi, par to ir jāinformē laicīgi WhatsAppā mani personīgi.

 

Laikapstākļi solās būt ļoti pavasarīgi, +4...+14 grādi, bez nokrišņiem, ar austrumu, ziemeļaustrumu vēju. Vējš var būt diezgan pavēss, tāpēc apģērbjamies diezgan silti, lai Lieldienu rītā nav puņķi līdz krūtīm..;).

 

PLĀNOTAIS PROVIZORISKAIS LAIKA PLĀNS (var mainīties atkarībā no faktiskā dalībnieku skaita):

10:00 – 11:20 reģistrācija
  10:20 – 11:40 brīvie treniņi (7)
  11:50 – 12:05 dalībnieku sapulce
  12:15 – 13:05 kvalifikācija (5)
  13:25 – 14:35 pusfināli (6)
  14:55 – 16:25 fināli (6)
  16:50 – 17:00 apbalvošana
 

Dalībnieki, kas vēl nav reģistrējušies, aicinu to izdarīt savos profilos vai sūtot e-pastu (debitantiem) uz kartingi@discomania.lv.

 

Dalības maksa - EUR 40.00. Treniņš - EUR 10.00 (7 minūtes).

 

SACENSĪBU FORMĀTS:

- kvalifikācija, pusfināli un fināli.

- katrā sacīkšu kārtā tiek izlozēts cits gokarts.

- pusfināla un fināla braucieni ir SADALĪTI PA KLASĒM. Skaitliski mazas klases tiek apvienotas vienā braucienā.

- zemākā fināla uzvarētājs TIEK UZ AUGSTĀKU FINĀLU.

- tiek izmantots DŽOKERAPLIS (aplis kas ir garāks vai īsāks par pamatapli), kurā pusfinālos un finālos obligāti ir jāiebrauc vienu, divas vai 3 reizes, atkarībā no trases.

INFORMĀCIJA PAR ČEMPIONĀTU:
- 20 posmi, no septembra līdz jūnijam.
- 3 sliktākie posmi (punktu ziņā) kopvērtējumā netiek ņemti vērā.
- 7 klases (PRO S, PRO, PRO XL, vieglā svara (līdz 65 kg), vidējā svara (no 66 kg līdz 85 kg), smagā svara (virs 85 kg) un dāmu klase).
- katrā posmā tiek apbalvotas ar medaļām pirmās 3 vietas KATRĀ KLASĒ.
- katras klases ietvaros dalībnieki tiek izlīdzināti līdz VIENĀDAM SVARAM (+/- 3 kg). Izņēmums ir ziemas posmi un trases, kurās nav iespējams pievienot atsvarus.
- sezonas beigās KATRAS KLASES KOPVĒRTĒJUMA PIRMĀS 3 VIETAS sadarbībā ar TRACKDAY.lv saņem BALVĀS KARTINGA EKIPĒJUMU: 1. vieta - EUR 170.00 vērtībā, 2. vieta EUR 150.00 vērtībā un 3. vieta EUR 120.00 vērtībā.
- sezonas beigās starp dalībniekiem, kuri ir nobraukuši visus posmus, tiek IZLOZĒTA īpašā TRACKDAY.lv BALVA - KARTINGA EKIPĒJUMS 100 EUR VĒRTĪBĀ.

- dalībnieki, ir piedalījušies vismaz 100 čempionāta posmos saņem dāvānā 2 bezmaksas posmus.
- LOJALITĀTES PROGRAMMA. Par katru posmu, kurā dalībnieks piedalās, viņam tiks piešķirts 1 lojalitātes punkts. Par katru pieaicināto draugu, kurš piedalās aktuālajā posmā un nav debitants, dalībniekam tiek piešķirts vēl 1 lojalitātes punkts. Par katru pieaicinātu čempionāta debitantu no PRO S, PRO vai PRO XL klases, tiek piešķirti vēl 2 punkti, bet visvairāk - 3 punkti, par pieaicinātu čempionātu debitantu no vieglā, vidējā, smagā svara vai dāmu klases. 1 punkts ir ekvilalents EUR 1.00 un tos varēs izmantot posma dalības/treniņu apmaksai.