03.12.2013 02:02 3844 8

Uzreiz pēc valsts dzimšanas dienas, 19. novembrī izklaides centrā GoPlanet norisinājās DISCOMANIA OILHEAD 6. posms. Šis bija pirmais posms šosezon, kas norisinājās iekštelpās, ar ko ir saistītas dažādas emocijas – kāds par to ir sajūsmā, bet kādam tās būs kā zobu sāpes...:)..

 

Uz posmu ieradās šosezon vislielākais dalībnieku skaits – 33, kas gan vēl ir tālu no čempionāta rekorda – 52, kurš tika sasniegts pagājušā sezonā šajā pašā trasē. Sacensībās piedalījās viens šīs sezonas debitants un 3 čempionāta debitanti (Jurijs Višņakovs, Rolands Puķīte un Vladislavs Zareckis). No debitantiem vislabāk veicās Jurijam, kurš ieņēma augsto otro vietu posmā. Kaut gan tas nav pārsteigums, jo, ja nemaldos, tad Jurijs „karājas” pie GoPlanet goda dēļa...:)..

 

Kā jau varēja paredzēt, pirmajā šīs sezonas GoPlanet posmā viss neritēja tik raiti, kā gribētos – gan no trases darbinieku, gan no dalībnieku, gan arī no organizatoru puses. Bet ar katru GoPlanet posmu šī situācija gan jau uzlabosies.

 

Sākoties kvalifikācijai, bija skaidrs ka daži karti ir tomēr galvastiesu pārāki par citiem, lai arī ar trases administrāciju tika panākta vienošanās, ka šādu situāciju viņi centīsies nepieļaut...tomēr piečakarēja..:).. Bet neskatoties uz to, par kvalifikācijas uzvarētāju kļuva tās dienas izcilākais braucējs Edgars Nedzveckis, aiz sevis atstājot savas klases konkurentus Valtu Tenteru un Normundu Skreiju.

 

Pirmajā pusfinālā uzvaru svinēja Edgars Nedzveckis, otrais palika Normunds Skreija, kurš trīs apļus pirms finiša apsteidza Valtu Tenteru. Valts finišēja trešais un uzreiz pēc finiša ietriecās sienā un izkāpa no karta, kad citi vēl turpināja braukt. Par šādu gājienu viņš saņēma brīdinājumu, kas Valtam ir jau otrais divu pēdējo posmu laikā. Vēl sodus (5 sekundes pie laika) par konkurentu izsišanu saņēma Deniss Zaharovs un Vjačeslavs Sorokins.

Otrais pusfināls jau bija „asiņaināks”. Pusfinālu pārliecinoši (vairāk kā par 7 sekundēm) uzvarēja Jurijs Višņakovs, atstājot aiz sevis Valteru Frīdenbergu, kurš nosargāja savu otro vietu no Ulda Čodara „uzbrukumiem”. Bet aiz viņu mugurām notika īsta „cīņa” – jau vienā no pirmajiem līkumiem Viktoras Mališauskas „izsita” Ernestu Auziņu, kā rezultātā viņš zaudēja vietu. Viktoras par šo gājienu saņēma 5 sekunžu sodu, kas beigās viņu „atmeta” par 2 vietām. Otrajā aplī Kristīne Osnača, kura šajā pusfināla braucienā brauca ļoti agresīvi (saņemot par to brīdinājumu), izsita Ernestu, kurš zaudēja vietu ne tikai viņai, bet arī debitantam Vladislavam Zareckim. Par šo manevru Kristīnei tika piešķirts 20 sekunžu sods, kas, beidzoties braucienam, „atmeta” viņu no 4. vietas uz 7. vietu. Kristīne saņēma arī brīdinājumu par to, ka veica treniņus mazāk kā trīs stundas pirms sacīkšu sākuma; tādu pašu brīdinājuma saņēma arī Ernests Bitenieks.

Trešajā pusfinālā jau no paša starta atrāvās Ernests Bitenieks, kurš arī uzvarēja šo braucienu, atstājot aiz sevis Raimondu Katiņu un Māri Liepiņu, kurš skaistā cīņā vairāku apļu garumā apdzina Artūru Cintiņu. Spraiga cīņa arī izvērtās starp „smagsvariem” Agri Galiņu un Kārli Priedīti, kurā Agrim vairāk kā par Kārļa „bakstīšanu” nekas nesanāca, izņemot brīdinājumu...:).. Šajā pusfinālā diemžēl nepaveicās Mihailam Timofejevam, kuram „nosprāga” karts.

Ceturtajā pusfinālā norisinājās spraiga cīņa par pirmo vietu starp Alekseju Sjominu un Kristapu Misjunu, kurā veiksmīgāks bija Aleksejs, kurš nosargāja savu līderpozīciju. Labs brauciens padevās Marekam Astašovam, kurš startēja no 7. pozīcijas un sākot no 4 apļa apsteidza savus konkurentus vienu pēc otra – sākumā Daini Fridrihsonu un pēc tam nākamajos divos apļos savus galvenos konkurentus Jāni Keišu un Edgaru Astašovu. Šo apdzīšanu laikā nedaudz bija „atrāvies” Kārlis Briedis, kuru Mareks divu apļu laikā „noķēra” un pēc sīvas 3 apļu cīņas beigās apdzina arī Kārli. Šajā braucienā bija arī rupjākas cīņas, vienā no kurām Dainis Fridrihsons izsita Jāni Keišu, kurš zaudēja divas vietas, kā rezultātā Dainis saņēma 20 sekunžu sodu, kas viņu atmeta no 5. vietas uz 8. vietu. Un otrais rupjais gājiens bija no debitanta Rolanda Puķītes, kurš pēdējā aplī izsita Edgaru Astašovu, par ko saņēma 5 sekunžu sodu, kas, savukārt, viņam maksāja 1 vietu.

 

Šajā reizē finālos iekļuva pirmās četras vietas no katra pusfināla. B fināls norisinājās salīdzinoši mierīgi un par tā uzvarētāju diezgan pārliecinoši kļuva Uldis Čodars, kurš septītajā aplī apdzina Valtu Tenteru. Valtu pēdējā aplī apdzina arī Māris Liepiņš, kurš finišēja otrais, bet Valts trešais. Šajā finālā vēl Kārlis Briedis saņēma brīdinājumu par konkurentu „bakstīšanu” un nenoskaidrotu apstākļu dēļ uz starta neiznāca Pēteris Albužis.

A finālā pirmo starta vietu ieņēma kvalifikācijas uzvarētājs Edgars Nedzveckis, kurš arī uzvarēja posmu, pie tam uzstādīja arī šīs dienas labāko rezultātu – 25.970 sekundes. Edgars pagaidām ir vienīgais DOH čempionātā, kurš ir sasniedzis 25 sekunžu slieksni, ar ko arī apsveicam! Vēl interesants fakts ir tas, ka Edgaram ar otrās vietas īpašnieku Juriju Višņakovu bija precīzi (!!!) tāda paša atstarpe (5.36 sekundes), kā starp B fināla pirmās un otrās vietas īpašniekiem. A finālā ļoti spraigas cīņas norisinājās par 4.-8. vietu, kurās veiksmīgāks izrādījās Ernests Bitenieks, kurš nosargāja ceturto vietu. Pārējie mainījās savā starpā visa fināla gaitā. Labs starts padevās Kristapam Misjunam, kurš startējot no 8. vietas, ieguva 5. vietu, savukārt, par netīru braukšanu brīdinājumus saņēma Raimonds Katiņš un Normunds Skreija, kuri bija vienīgie, kas A finālā tika apdzīti par apli.

Edgars Nedzveckis ir jau 6. uzvarētājs pirmajos sešos DOH čempionāta posmos, kā rezultātā PRO klasē 1. vietu no 4. vietas šķir tikai 3.5 punkti. Interesanti zināt, kurš būs nākamais uzvarētājs...?..:).. (varat padalīties ar savām prognozēm komentāru daļā...:))...)

 

Pēc šī posma klašu kopvērtējumos ir notikuša sekojošas izmaiņas:

- PRO klasē pēc veiksmīgā starta uz 3. vietu ir pakāpies Edgars Nedzveckis, „nosviežot” Valteru Frīdenbergu;

- Vidējā svara klasē uz 3. vietu ir pakāpies Ernests Bitenieks, „nosviežot” Aleksandru Popovu, kurš šajā posmā nepiedalījās;

- Smagā svara klasē arī uz 3. vietu pakāpies Mareks Astašovs, „nosviežot” Artūru Cintiņu. Līdz ar to šajā klasē ir izveidojies pagājušās sezonas trijnieks, kas izskatās arī šogad cīnīsies par godalgotajām vietām, lai arī šajā cīņā nopietni var iesaistīties Artūrs Cintiņš, Ernests Auziņš, Agris Galiņš un Viktoras Mališauskas.

 

Absolūtā kopvērtējuma sešiniekā notikušas sekojošas izmaiņas - Mareks Astašovs ir pacēlies uz 4. vietu, apsteidzot Uldi Čodaru un Valtu Tenteru, un "izspiežot" no sešinieka Valteru Frīdenbergu.

 

Nākamais posms norisināsies otrdien, 3. decembrī, plkst. 19:00 izklaides centrā GoPlanet. Lūdzu visus brauktgribētājus pieteikties nosūtot e-pastu uz kartingi@discomania.lv ar norādi „DOH 7. posms”.

 

Tiekamies trasē un GĀZI GRĪDĀ...!!!...:)..