08.03.2014 15:58 3799 7

Otrdien, 4. martā norisinājās DISCOMANIA OILHEAD 2013/2014 pirmspēdējais šīs sezonas iekštelpu posms un pēdējais GoPlanet trasē. Uz posmu ieradās 29 dalībnieki, no kuriem viens bija čempionāta debitants - Igors Vevers.

 

Kvalifikācijā ļoti pārliecinoši uzvarēja PRO klases dalībnieks Ruslans Ivanovs, kurš par 0.598 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Valteru Frīdenbergu. Savukārt trešo vietu kvalifikācijā izcīnīja Aleksejs Sjomins.

     

Pirmajā pusfinālā visi dalībnieki jau no paša starta izretojās, tai skaitā pirmais trijnieks, kurā stabilu līderpozīciju ieņēma kvalifikācijas uzvarētājs Ruslans Ivanovs. Šajā pusfinālā bija vairāki apdzīšanas manevri. Pirmajā no tiem debitants Igors Vevers, startējot no pēdējās vietas, pirmajā aplī apdzina Voldemāru Bitenieku [VIDEO], pēc tam čempionāta veterāns Gundars Āboliņš otrajā aplī apdzina Pāvelu Seļivanovu [VIDEO]. Savukārt, trešā apdzīšana notika pārkāpjot noteikumus - Voldemārs Bitenieks pirmspēdējā aplī „noķēra” Igoru Veveru un pirms starta/finiša taisnes izsita viņu no trajektorijas, kā rezultātā Igors zaudēja pozīciju [VIDEO]. Voldemārs par šo gadījumu saņēma 5 sekunžu sodu, kas viņu „atmeta” uz pēdējo vietu.

Otrajā pusfinālā nācās atkārtot startu, jo Jevgēnija Stragova kartam pirmajā aplī pārplīsa ķēde. Pēc "restarta" no 3. vietas startējušais Edgars Nedzveckis apdzina "smago" Ernestu Auziņu, kurš startēja no 2. vietas. Edgars momentāli metās pakaļ pieredzējušajam Jevģēnijam Stragovam, bet Ernests un pārējie braucēji sāka lēnā garā atpalikt. Savukārt, aiz līderu mugurām ļoti sīva cīņa notika par 5. vietu, kura norisinājās līdz piektajam aplim, kad Dainim Fridrihsonam izdevās apdzīt jaunāko čempionāta dalībnieku Ričardu Freibergu [VIDEO]. Kad Ričardu apdzina Dainis, aiz Ričarda cieši aizmugurē brauca viņa tēvs Bruno, kuram līdz finišam neizdevās apdzīt savu dēlu vai arī viņš to negribēja...:) Par pusfināla uzvarētāju kļuva Jevgēnijs Stragovs, kuru visa brauciena laikā tā arī neizdevās apdzīt Edgaram Nedzveckim, lai arī viņš izskatījās ātrāks.

Trešais pusfināls bija īsts smagsvaru dērbijs - 5 no 7 pusfinālistiem bija no "smagās" klases. Jau pirmajā aplī no visiem pārējiem atrāvās Uldis Čodars un Artūrs Cintiņš, savukārt, par trešo vietu notika cīņa starp Jāni Keišu, Mareku Astašovu un Viktoras Mališauskas. Uzreiz pēc starta pirmajā līkumā Viktoras no sestās vietas centās tikt garām Marekam, bet iesprūda starp trases barjeru un Mareka kartu, kā rezultātā gandrīz zaudēja vietu aiz viņa braucošajam Kārlim Briedim, tāpat nebija tālu no tā, lai "sagrieztu" Mareku. Pēc tam līkumā aiz tuneļa Mareks tika garām Mihailam Locikam [VIDEO] un sāka "skriet pakaļ" Jānim Keišam, kurš nedaudz bija atrāvies. Panākot Jāni, Mareks nevarēja atrast veiksmīgu risinājumu, kā viņu apdzīt un pa to laiku aiz muguras jau bija pietuvojies Viktoras, kurš jau bija ticis garām Mihailam [VIDEO]. Izmantojot Mareka un Jāņa savstarpējo cīņu, Viktoras 5. aplī ļoti eleganti sākumā apdzina Mareku [VIDEO] un pāris apļus vēlāk arī Jāni [VIDEO]. Apdzenot abus konkurentus, Viktoras attālinājās no viņiem, bet Mareks ar Jāni turpināju cīņu, kurā šoreiz veiksmīgāks bija Jānis. Aiz šīs trijotnes spraiga cīņa norisinājās arī par sesto vietu starp Mihailu Lociku un Kārli Briedi, kurā veiksmīgāks izrādījās Mihails - visa brauciena laikā "noturot" savu pozīciju. Par pusfināla uzvarētāju kļuva Uldis Čodars, aiz kura visu brauciena laiku bija "pielipis" smagsvars Arturs Cintiņš, par ko viņš ir pelnījis uzslavas, jo Arturs ir 40 kg (!) smagāks nekā Uldis, jāpiezīmē gan, ka Arturam arī karts bija ielozējies pats labākais. Tāpat šajā pusfinālā tika piešķirti brīdinājumi par "bakstīšanu" - Marekam Astašovam un Viktoras Mališauskas.

Ceturtajā pusfinālā, kā jau parasti tas notiek, norisinājās spraigas cīņas, diemžēl ne bez pārkāpumiem. Pēc starta signāla pirmās trīs vietas (Valts Tenters, Raimonds Katiņš un Kristīne Osnača) ļoti pārliecinoši atrāvās no pārējiem, bet aiz viņiem norisinājās īsts "faits". Jau otrajā līkumā, no ceturtās vietas startējušais, Edgars Gumiļevs nokļūdījās un aizmugurē braucošie (Agris Galiņš, Ernests Bitenieks un Kristaps Misjuns) viņu vienkārši "nošķūrēja", kā rezultātā Edgars atkrita uz pēdējo vietu. Vēlāk starp šiem braucējiem norisinājās asa un bezkompromisa cīņa uz pārkāpumu robežas. Pēc dažiem apļiem šī četrotne nedaudz izretojās un pietuvojās Kristīnei, kura pieļāva dažas sīkas kļūdas. Vistuvāk bija pietuvojies Agris, kurš 6. aplī kalnu līkumu sektora sākumā sagrieza Kristīni [VIDEO], kā rezultātā viņa zaudēja 3 vietas. Agris par šo "gājienu" saņēma 20 sekunžu sodu, kas pēc brauciena "atmeta" viņu uz pēdējo vietu. Bet pāris apļus vēlāk Ernests Bitenieks tunelī veica "Kristīnes atriebības aktu"...:)..un "izsita" Agri no trajektorijas, kā rezultātā Agris zaudēja vienu vietu. Ernests par šo "varoņdarbu" saņēma 5 sekunžu sodu, kas viņu atmeta no trešās vietas uz piekto. Par pusfināla uzvarētāju pārliecinoši kļuva Valts Tenters, otro vietu ieguva Raimonds Katiņš, bet trešo vietu, pateicoties Agrim un Ernestam piešķirtiem sodiem, no piektās vietās "pacēlās" Kristaps Misjuns, kurš līdz ar to iekļuva B finālā.

 

B fināls sākās atkal ar "restartu", jo Aleksejam Sjominam startā noslāpa karts. Pēc atkārtota starta Aleksejam uzreiz izdevās tikt garām otrās vietas īpašniekam Raimondam Katiņam un Kristaps Misjuns kalnu līkumu sektorā tika garām Ernestam Auziņam, kurš startēja no ceturtās vietas [VIDEO]. Jau no paša sākuma Viktoras Mališauskas sāka atpalikt no pārējiem braucējiem, bet no pirmās vietas startējušais smagsvars Arturs Cintiņš "turēja" aiz sevis visus konkurentus. Nākamais, ko apdzina Kristaps, bija Raimonds, kaut gan vairāk izskatījās, ka Raimonds palaiž garām Kristapu; pēc dažiem līkumiem Raimondam tikpat viegli tika garām arī Ernests Auziņš. Visu atlikušo sacīksti "vagoniņš" ar "lokomotīvi" Artūru Cintiņu priekšgalā, centās viens otram "uzbrukt", bet neveiksmīgi, līdz ar to braucēji finišēja sekojošā secībā - Artūrs Cintiņš, Aleksejs Sjomins, Kristaps Misjuns, Ernests Auziņš, Raimonds Katiņš un Viktoras Mališauskas. B finālā vienīgo sodu saņēma Kristaps Misjuns - par "bakstīšanu".

A finālā visi dalībnieki bija no PRO klases, bet uz starta neiznāca Valters Frīdenbergs, kurš aizsteidzās uz mēģinājumu...:)..līdz ar to 5. starta vieta palika "tukša". Pirmajos apļos ļoti sīva cīņa norisinājās par otro vietu (starp Jevgeniju Stragovu un Uldi Čodaru) un par ceturto vietu (starp Valtu Tenteru un Edgaru Nedzvecki), bet kvalifikācijas uzvarētājs Ruslans Ivanovs sāka nedaudz attālināties. Cīņā par otru vietu 6. aplī pārāks izrādījās Uldis - ar skaistu apdzīšanas manevru pirmā kalna galā tika garām Jevgenijam [VIDEO] un uzreiz metās cīņā par pirmo vietu. Uldis ļoti ātri tika klāt Ruslanam, bet pēdējais ļoti veiksmīgi aizstāvējās, kā rezultātā Uldim neizdevās tikt pie otrās uzvaras šosezon, savukārt, Ruslans varēja svinēt pirmo uzvaru šajā sezonā. Trešo vietu ieguva Jevgenijs Stragovs, bet cīņā par ceturto vietu veiksmīgāks izrādījās Edgars Nedzveckis, kurš sestajā aplī apdzina Valtu Tenteru [VIDEO].

 

Ruslans arī kļuva par "hat-trick" titula īpašnieku, jo viņš uzvarēja kavalifikācijā, sacīkstē un uzrādīja ātrāko apļa laiku, ar ko arī apsveicam!

     

 

Ernesta Bitenieka & Co galeriju var aplūkot šeit

 

Nākamais posms norisināsies 18. martā, Ātruma cilts kartinga hallē, plkst. 19:00, kurš būs pēdējais "indoor" posms šajā sezonā. Aicinu visus saģērbties siltāk, jo aiz loga atkal ir ziema un hallē ir diezgan pavēsi. Tāpat arī aicinu visus laicīgi piereģistrēties nākamajam posmam - vai nu caur mājas lapu, kam ir profili, vai arī atsūtot pieteikuma e-pastu uz kartingi@discomania.lv.

 

Tiekamies trasē un GĀZI GRĪDĀ!