10.10.2013 19:46 3489 8

Otrdien, 8. oktobrī Sporta kompleksā 333 norisinājās jau trešais DISCOMANIA OILHEAD posms. Laikapstākļi bija labi, bez lietus, bija patīkami silts, ap +14 grādiem, bet trase bija diezgan slapja, kas daudziem dalībniekiem bija izaicinājums.

Uz posmu ieradās 27 dalībnieki, no kuriem 6 bija šī gada debitanti un 2 DOH čempionāta debitanti (Vjačeslavs Sorokins un Sergejs Volvenkins).

 

Sacensības bija ļoti korektas, tikai vienu brīdinājumu finālā saņēma Edgars Astašovs, kurš vairākas reizes „nogrieza” vienu un to pašu līkumu, kas citā situācijā nebūtu nekas traks, bet šajā gadījumā viņš nesamazinot ātrumu "tesās" cauri "bordjūriem" un zāli, pirmkārt, iegūstot pārsvaru pār konkurentu, un, otrkārt, nesaudzīgi izturējās pret tehniku, kas šādos gadījumos mēdz arī salūzt, par ko mums - sacensību organizatotiem, nāktos maksāt. Pie tam viena no reizēm, kad viņš „nogrieza” līkumu bija jau pēc finiša, kad nekas jau vairs neizšķirās. Runājot par maksāšanu, šis bija pirmais posms čempionāta vēsturē, kad mums bija jāsamaksā par tehnikas sabojāšanu. Runa ir par kartu Nr. 5, kurš pēc kvalifikācijas „izbeidzās”. Atkal atkārtošos, ka citā situācijā tas nebūtu nekas traks, tā ar īres tehniku notiek, bet mehāniķis teica, ka sajūgs vienkārši tika brutāli iznīcināts. Tas varēja rasties vairāku iemeslu dēļ, kuros es tagad neiedziļināšos. Izvērtējot šo situāciju, no nākāmā posma, t.i., ceturtā, trases darbinieki pēc sapulces izstāstīs, ko drīkst un ko nedrīkst darīt trasē, braucot ar kartiem un katrs dalībnieks personīgi atbildēs par tiem nodarītiem bojājumiem.

 

Nu bet par pašu sacīksti, kvalifikācijā pirmās divas vietas izcīnija pieredzējušie „openkartisti” Kristaps Grīnieks un Kārlis Strazdiņš no PRO klases, savukārt, 3. vietu ieguva Atvars Saliņš, arī no PRO klases. Starpcitu, kvalifikācijas pirmās 11 vietas aizņēma visi PRO klases dalībnieki, kas bija ieradušies, vienīgi Raimonds Katiņš (vidējā svara klase) bija „iespraucies” starp šiem „profiņiem”, kurš kvalifikācijā ieguva 8. vietu. Raimonds visticamāk nākošgad arī startēs PRO klasē...:))... Starp šiem PRO klases dalībniekiem tagad ir arī Valts Tenters un Mihails Timofejevs, kuri pirms šī posma tika pārcelti attiecīgi no vieglā svara un vidējā svara klasēm.

 

Pirmajā pusfinālā diezgan pārliecinoši uzvarēja Atvars Saliņš, otro vietu ieguva jaunais PRO klases dalībnieks Valts Tenters, abi dalībnieki apsteidza "openkartistus" Kristapu un Kārli. Par otrā pusfināla uzvarētāju arī diezgan pārliecinoši kļuva Uldis Čodars, savukārt, Marekam Astašovam jau pirmajā aplī izbeidzās karts (nokrita ķēde), kas liedza viņam cīnīties par augstāku vietu klasē, bet tomēr pateicoties trases darbinieka ātrai darbībai, viņam bija iespēja turpināt sacensības. Trešajā pusfinālā no trešās vietas teicami startēja Valters Frīdenbergs, kurš arī uzvarēja, bet ne pārāk viegli, jo Aleksejs Sjomins, kurš finišēja otrais, atradās tikai 0.656 sekundes aiz Valtera.

 

Šoreiz uz finālu kvalificējās visu pusfinālu labākie četri dalībnieki, no kuriem 83% bija no PRO klases...:))... B finālā ar ļoti nelielu pārsvaru uzvarēja Kristaps Grīnieks, aiz sevis atstājot Edgaru Nedzvecki, kurš Kristapam zaudēja nieka 0.033 sekundes. A finālā un līdz ar to arī posmā un savā klasē, ļoti pārliecinoši uzvarēja Atvars Saliņš, kurš ļoti mērķtiecīgi brauca uz šo slapjo posmu, lai uzvarētu..:).., ar ko arī apsveicam, ņemot vērā, ka tā bija viņa pirmā uzvara DOH čempionātā. Bet ļoti nepaveicās Uldim Čodaram, kurš startēja no 2. starta vietas un, kuram arī izbeidzās (nenoskaidrots iemesls) karts, kas pārvilka strīpu viņa cīņai par augstākām vietām posmā.

 

Klašu laureāti šajā posmā ir sekojoši:

PRO klase – Atvars Saliņš, Valters Frīdenbergs un Valts Tenters

Vieglā svara klase – Dainis Fridrihsons un debitants Vjačeslavs Sorokins

Vidējā svara klase – Raimonds Katiņš, Kārlis Briedis un Aleksandrs Popovs

Smagā svara klase – Edgars Astašovs, Jānis Keišs un Kārlis Priedītis

Dāmu klase - Kristīne Osnača

 

Ātrākie apļi:

PRO klase – Kristaps Grīnieks (kvalifikācijā) un Valts Tenters (sacīkstē)

Vieglā svara klase – Dainis Fridrihsons (abās sacīkšu daļās)

Vidējā svara klase – Raimonds Katiņš (abās sacīkšu daļās)

Smagā svara klase – Edgars Astašovs (abās sacīkšu daļās)

 

Savus ātrākos apļus šajā trases konfigurācijā uzlaboja 11 dalībnieki, laikam laika apstākļi bija labāki, nekā iepriekšējā reizē...:)..Agris Galiņš (-13.831!!!!!...neslikts progress..:))...), Aleksejs Sjomins (-6.003), Artūrs Cintiņš (-5.770), Dainis Fridrihsons (-6.393), Edgars Astašovs (-7.121), Edgars Nedzveckis (-5.199), Jānis Keišs (-3.302), Kristaps Misjuns (-4.960), Mareks Astašovs (-3.255), Raimonds Katiņš (-5.491) un Uldis Čodars (-5.747).

  

Nākamais posms norisināsies 22. oktobrī, plkst. 18:45, 333 trasē, kurš būs pēdējais āra posms šajā gadā, bet varbūt arī nē...:).. Un aicinu vēlreiz visus interesentus atsūtīt pieteikuma e-pastu ar norādi "DOH 4. posms". Tāpat aicinu saģērbties ļoti silti, jo varētu būt ap +3...+4... grādiem un kas zin, varbūt būs arī lietus.