25.05.2014 21:19 2811 0

Ceturtdien, 22. maijā sporta kompleksā RULLĪTIS notika Openkart LeMans 2. posms. Šajā posmā izmaiņas bija DOH 3 komandā - Kārļa Priedīša vietā brauca vieglās klases līderis Dainis Fridrihsons. Līdz ar to komandu sastāvi bija sekojoši:

 

  • DISCOMANIA OILHEADS 1 - Uldis Čodars, Edgars Nedzveckis un Raimonds Katiņš;
  • DISCOMANIA OILHEADS 2 - Valters Frīdenbergs, Māris Liepiņš un Valts Tenters;
  • DISCOMANIA OILHEADS 3 - Mareks Astašovs, Jānis Keišs un Dainis Fridrihsons.

 

Atšķirībā no iepriekšējā posma, kvalifikācijā mūsu komandas uzrādīja ne pārāk labus rezultātus - 8. 10. un 13. vieta 15 komandu vērtējumā. Savukārt, pirmajā sacīkšu daļā jau izdevās nedaudz reanimēties un uzlabot savus rezultātus - DOH 1 komanda finišēja 5. vietā tikai nepilnas 6 sekundes aiz līderu trijnieka; DOH 2 komanda, kurai ne pārāk paveicās ar karta izlozi (problēmas ar bremzēm), pirmo sacensību daļu nobeidza kā astotie, bet DOH 3 komanda, kura bija smagākā sacensībās (vidējais komandas svars - 89.4 kg), izcīnīja 11. vietu.

Pateicoties kartu izvēlei, kurai tika izstrādāta veiksmīga sistēma, otrajā kārtā DISCOMANIA OILHEADS komandām veicās vēl labāk - DOH 2 un DOH 1 finišēja viena aiz otras, 3. un 4. vietā, tikai vienu sekundi aiz "vietējās" komandas RULLĪTIS, savukārt, DOH 3 komanda finišēja 9. vietā, vienu sekundi aiz 8. vietas. Jāpiebilst, ka DOH 2 komanda varēja arī uzvarēt šo sacīkšu daļu, bet divas rupjas kļūdas trasē un 5 sekunžu sods diemžēl liedza to izdarīt. Neskatoties uz to, DOH 2 komandai izdevās uzstādīt 2. labāko ātrāko apli, tikai +0.008 sekundes aiz "trases saimniekiem", kas vēlreiz apliecina, ka potenciāls bija.

 

Apkopojot abu sacensību daļu rezultātus DOH 1 komanda izcīnīja augsto 4. vietu, tikai 7 sekundes aiz godalgotā trijnieka; DOH 2 komanda, pēc soda piešķiršanas, zaudēja vienu vietu un ierindojās 7. vietā; savukārt, DOH 3 ieņēma 11. vietu. Pirms sacensībām uzdevums bija - DOH 1 un DOH 2 komandām iekļūt labāko pieciniekā, bet DOH 3 komandai bija jāiekļūst labāko desmitniekā. No visām komandām tikai DOH 1 komandai izdevās izpildīt nosprasutos mērķus, bet abas pārējās bija ļoti tuvu tam. Līdz ar to, darbiņš bija padarīts labi...:)

 

Kopvērtējums pēc 2 posmiem ir sekojošs:

1. BALTIE - 37 punkti

2. DISCOMANIA OILHEADS 1 - 29

3. BROKERI 777 - 21

4. DISCOMANIA OILHEADS 2 - 20

5. BĒNE - 20

...

12. DISCOMANIA OILHEADS 3 - 7

 

Trešais LeMans posms norisināsies 12. jūnijā mūsu komandām parocīgajā sporta kompleksā 333. Šajā posmā DOH 1 un DOH 2 mērķis ir iekļūt labāko trijniekā, bet DOH 3 komandai vajadzētu iekļūt labāko astotņiekā. Protams, mēs joprojām ceram, ka tieši šajā posmā, kāda no DOH komandām beidzot atvedīs uz veikalu DISCOMANIA kausu, vieta ir jau atbrīvota...:)..

 

Bet pirms tam, jau otrdien, 27. maijā tiekamies pēdējā DISCOMANIA OILHEAD sezonas posmā tai pašā sporta kompleksā 333, kurā, starpcitu, ir pilnīgi jauni gokarti, kas piedod pavisam citu braukšanas baudu. Pēc posma, par godu sezonas beigām, iedzersim arī šampīti...:).

 

GĀZI GRĪDĀ...!...