08.01.2014 02:40 3688 10

Otrdien, 7. janvārī GoPlanet trasē norisinājās DISCOMANIA OILHEAD 9. posms, kurš bija pirmais jaunajā Zirga gadā. Uz posmu ieradās 23 dalībnieki, t.sk., Openkart 2012 čempions Raivis Kirilovs un Latvijas čempionāta kartingā dalībnieks Jevgēnijs Stragovs. Ja Jevgēnijs bija apmeklējis DOH čempionātu, tad Raivis pie mums ciemojās pirmo reizi. Bez pieminētajiem debitantiem, bija vēl divi šīs sezonas jaunie dalībnieki - Ruslans Ivanovs un Atis Voitkevičs.

 

Kvalifikāciju, kā jau to varēja paredzēt, diezgan pārliecinoši (apsteidzot otro vietu par gandrīz pussekundi) uzvarēja Raivis Kirilovs, otro vietu ieguva Aleksejs Sjomins, bet trešo - Ruslans Ivanovs. Labu snieguma parādīja "smagsvars" Mareks Astašovs, kurš ierindojās augstajā piektajā vietā, tikai par 0.001 sekundi atpaliekot no ceturtās vietas. Tāpat kvalifikācijā notika ne tik bieži sastopams gadījums, 2 braucēji (arī labi startējošais "smagsvars" Agris Galiņš un Kārlis Briedis) uzrādīja identisku laiku. Bet ņemot vērā, ka Agris ir daudz smagāks par Kārli, tad Agris kvalifikācijā ierindojās augstākā vietā.

 

Pirmajā pusfinālā notika īsta drāma. Jau no paša starta pirmais četrinieks atrāvās no pārējiem konkurentiem, braucot viens aiz otra. Otrā apļa beigās Ričardu Freibergu no trajektorijas "izsita" Voldemārs Bitenieks, par ko saņēma 5 sekunžu sodu, kas gan pēc brauciena neizmainīja viņa pozīciju. Otrais četrinieks izretojās, bet pirmās četras vietas joprojām brauca viens aiz otra. Pirmo apdzīšanas manevru no līderiem veica Ruslans Ivanovs, kurš pirms starta/finiša taisnes 5. aplī apdzina Alekseju Sjominu, sākot apdraudēt arī līdera Raivja Kirilova pozīcijas. Bet tad apli vēlāk līderi bija noķēruši pirmo atpalicēju debitantu Ati Voitkeviču, kurš palaida diezgan veiksmīgi garām Raivi, bet palika "iesprostots" līkumā pirms starta/finiša taisnes starp pārējiem trim dalībniekiem, kuri mēģināja pa abām pusēm apsteigt Ati. Šajā situācijā visvairāk nepaveicās Ruslanam, kuram līkuma ārmalā netika atstāta vieta un viņš ietriecoties stabā, atkrita no tikko iegūtās 2. vietas uz ceturto. Tomēr pēc 3 apļiem Ruslanam izdevās atgūt vienu vietu - skaistā cīņā kalniņu sektorā apdzenot Māri Liepiņu, kurš tagad atkrita uz 4. vietu. Bet pusfināla pirmspēdējā aplī notika šī brauciena "kulminācija" - līderi bija "noķēruši" vēl vienu atpalicēju (Ričardu Freibergu), kuru atkal tajā pašā vietā, kur iepriekšējo, mēģināja apdzīt pa abām pusēm, bet šoreiz Ruslans veica ļoti pārgalvīgu manevru, kā rezultātā lielā ātrumā ietriecās Ričardam sānos, "padzenot" viņu zem trases nožogojumiem [VIDEO]. Ruslans par šo gājienu, protams, saņēma brīdinājumu. No šī incidenta veiksmīgi izvairījās Aleksejs un uz trešo vietu "pacēlās" Māris, kurš bija jau nedaudz atpalicis no līderiem.

Pēc šiem incidentiem, gribētos lūgt lēnāk braucošos rūpīgi sekot tam, kas notiek trasē un jau laicīgi palaist garām līderus, lai nerastos šādas nepatīkamas situācijas.

 

Otrais pusfināls arī bija pietiekami interesants. Sākās tas ar to, ka Edgars Astašovs "aizfilmējās" un neieradās uz braucienu (vēlāk, gan viņš tika pielikts trešajam pusfinālam, bet viņam nācās braukt ar to pašu gokartu, ar kuru brauca kvalifikācijā). No pirmās vietas startēja Mareks Astašovs, kuram visa brauciena laikā izdevās aiz sevis noturēt pieredzējušo Jevgēniju Stragovu un Kārli Briedi, tādējādi uzvarot otrajā pusfinālā. Jevgēnijs gan nepārtraukti "bakstīja" Mareku, par ko arī saņēma brīdinājumu. Savukārt, kādu gabaliņu aiz līderiem, arī notika kaislīgas cīņas starp visiem četriem braucējiem, kurās arī neiztika bez sodiem. Vienīgā daiļā dzimuma pārstāve čempionātā Kristīne Osnača saņēma savu kārtējo brīdinājumu par konkurentu bakstīšanu sānā (2 reizes pret Daini Fridrihsonu un vienu reizi pret Artūru Cintiņu). Šis viņai jau bija 3. brīdinājums 5 posmu laikā, līdz ar to viņai tika piešķirts 5 sekunžu sods, kas gan viņas vietu pusfinālā neizmainīja, jo viņa finišēja kā pēdējā. Veiksmīgi šajā braucienā izdevās nosargāt savu ceturto pozīciju "smagsvaram" Agrim Galiņam no Daiņa Fridrihsona uzbrukumiem, kurš, starpcitu, ir par gandrīz 50 (!) kg vieglāks.

 

Trešais pusfināls sākās ar Edgara Nedzvecka pāragru startu, par ko viņš saņēma brīdinājumu. Pēc starta signāla Uldis Čodars uzreiz aizgāja garām Ernestam Auziņam, kurš jau otrajā līkumā pieļāva rupju kļūdu un sagriezās, pēc kā izveidojās burziņš un visi konkurenti aizgāja viņam garām. Pēc sadursmes pirmais bija Uldis Čodars, otrais Raimonds Katiņš, trešais Valts Tenters, ceturtais Edgars Nedzveckis (kuru arī startā apdzina Valts), piektais Kristaps Misjuns, sestais Edgars Astašovs, septītais Bruno Freibergs un pēdējais atgriezās trasē Ernests Auziņš. Pēc tam līkumā pirms kalna lejā Edgars Nedzveckis centās atgūt vietu, iebraucot jau blakām Valtam, bet Valts viņu piespieda pie trases nožogojuma, kā rezultātā Edgars Nedzveckis zaudēja vietu Kristapam Misjunam. Valts par šo manevru saņēmu 5 sekunžu sodu. Tai pašā līkumā daudz veiksmīgāks tāds pats manevrs izdevās Bruno Freibergam, kurš principā jau pirms līkuma bija priekšā Edgaram Astašovam, bet Bruno gandrīz ieskrēja aizmugurē Edgaram Nedzveckim, kurš vēl nebija uzņēmis ātrumu no sadursmes ar Valtu.

Jau pirmajos apļos no visiem pārējiem atrāvās savu klašu līderi Uldis Čodars un Raimonds Katiņš. Savukārt aiz viņiem notika sīvas cīņas par nākamajām vietām. Otrajā aplī līkuma izejā pirms starta/finiša taisnes, iekārtojoties iekšmalā Bruno Freibergs neatstāja vietu Edgaram Nedzveckim, kurš atradās viņam blakus. Par šo gājienu Bruno saņēma brīdinājumu. Vēlāk gan Bruno vēl pats sevi sodīju par šo incidentu - 9. aplī sagriezās un no 5. vietas atkrita uz 8. vietu. Savukārt, 5. aplī kalnu sektorā norisinājās spraiga cīņa starp Valtu Tenteru un Kristapu Misjunu - sākumā Kristaps ieleca iekšmalā, pēc tam Valts palika iekšmalā, bet pēdējā līkumā pirms kalna viņš izspieda Kristapu līdz ārmalai, kad Kristaps bija blakus vairāk kā par puskorpusu. Valts par šo manevru saņēma savu kārtējo brīdinājumu. Tāpat visa brauciena garumā sīva cīņa bija starp "smagsvariem" Edgaru Astašovu un Ernestu Auziņu, kurā veiksmīgi savu pozīciju aizstāvēja Edgars, neatstājot Ernestam iespējas apdzīt viņu.

 

Finālā no pirmās vietas startēja kvalifikācijas uzvarētājs Raivis Kirilovs, otrais Mareks Astašovs, bet trešais Uldis Čodars. Starta zaļo signālu nedaudz nokavēja Raivis Kirilovs, bet Marekam neizdevās izmantot viņa kļūdu un Raivis diezgan strauji attālinājās no pārējiem konkurentiem. No piektās vietas startējušais Jevgēnijs Stragovs ātri un skaisti vienā piegājienā apdzina Uldi Čodaru un Alekseju Sjominu. Turpmākajos apļos Jevgēnijs centās tikt garām arī Marekam, kurš kādu laiku veiksmīgi aizsargājās un līdz ar to "turot" aizmugurē arī visus pārējos braucējus, bet 8. aplī Mareks tomēr kapitulēja Jevgēnija priekšā. Tajā pašā aplī Māris Liepiņš centās apdzīt Raimondu Katiņu, bet nokļūdījās, aizķerot kalna apakšā stabu, kā rezultātā viņam garām aizgāja Kārlis Briedis. Cīņā par trešo vietu, nākamais, kas "uzbruka" Marekam, bija Uldis, bet šājā cīņā Marekam izdevās nosargāt pozīciju līdz pat finišam. Vēl pirmspēdējā aplī Kārlis Briedis pirmā kalna galā sagrieza Raimondu Katiņu, kā rezultātā Raimonds zaudēja divas vietas un pirmo vietu klasē, jo garām viņam no astotās vietas pagāja Māris Liepiņš. Par šo manevru Kārlis saņēma 20 sekunžu sodu, kā rezultātā finālā palika astotais.

Par posma uzvarētāju diezgan pārliecinoši kļuva Raivis Kirilovs, kuru neizdevās noķert Jevgēnijam Stragovam, kurš brauciena sākumā diezgan ilgi aizkavējās aiz Mareka Astašova, kas finišēja trešais. Pēc Raivja uzvaras, čempionātā joprojām nav neviens dalībnieks, kurš būtu uzvarējis vairāk kā vienu reizi, līdz ar to intriga vēl saglabājas - kurš būs PIRMAIS...?..:)..

Pēc šī posma klašu kopvērtējumā ir notikušas sekojošas izmaiņas:

  • PRO klase - ņemot vērā Valtera Frīdenberga nestartēšanu šajā posmā, viņš tika "nomests no troņa" un "izspiests" no godalgotā trijnieka, kā rezultātā Uldis Čodars, Edgars Nedzveckis un Valts Tenters pacēlās par vienu vietu uz augšu, kļūstot Uldim Čodaram par jauno klases līderi.
  • Vidējā svara klase - Māris Liepiņš ir pacēlies uz 3. vietu, "izspiežot" no trijnieka Ernestu Bitenieku, kurš arī nestartēja šajā posmā.
  • Smagā svara klase - Edgars Astašovs ir atkal nokļuvis līdera godā, "nometot" Jāni Keišu, kurš ģimenes pieaugumu gaidot, neieradās uz posmu. Starpcitu, jaunais Keišs arī naktī tika sagaidīts, ar ko arī no sirds apsveicam! Būs mums pēc gadiem 12-13 jauns dalībnieks...:))...

 

Absolūtajā kopvērtējumā arī ir notikušas izmaiņas - līdera godā atkal ir nonācis Edgars Astašovs, ņemot vērā iepriekšminētos apstākļus, savukārt, Mareks Astašovs, pateicoties veiksmīgam startam, ir pacēlies par 3 vietām, uz trešo vietu, kā rezultātā, tagad visu pirmo trijnieku ieņem "smagsvari". Uldis Čodars arī ir pacēlies par vienu vietu un TOP6 ir iekļuvis Edgars Nedzveckis, jo sešinieku ir atstājis Valters Frīdenbergs.

 

Nākamais posms norisināsies 21. janvārī GoPlanet trasē un pēc tam sestdienā (01.02.2014) dosimies uz Auci. Aicinu visus kā treniņu Auces sacensībām izmantot TRAJEKTORIJA 2013/2014 9. posmu, kas norisināsies sestdien, 18. janvārī. Sīkāka informācija šeit. 1. februārī trasē TRAJEKTORIJA ir plānots abu čempionātu posmus organizēt vienlaicīgi, līdz ar to, tie kuri gribēs varēs normāli izbraukāties...:))... TRAJEKTORIJAS čempionāta galvenās atšķirības ir - dalībnieki tiek dalīti vecuma klasēs, gokartiem tiek izmantoti atsvari, izlīdzinot dalībnieku svarus līdz 85 kg (+/- 1 kg) un klašu laureāti pēc posma tiek apbalvoti ar medaļām.

 

GĀZI GRĪDĀ!!!