18.03.2015 13:28 2658 0

Vakar, 17. martā norisinājās DISCOMANIA OILHEAD 3. sezonas 15. posms, kurš notika SK 333 kartinga trasē. Šīs bija pirmās sacīkstes, pēc ilgāka pārtraukuma (kopš 9. decembra), kas notika āra trasē uz asfalta...tas nozīmē pavasaris ir klāt..!.. Māte Daba kārtējo reizi lutināja mūsu čempionātu un nodrošināja mums sausu, skaidru laiku ar +4...+8 grādiem.

Uz posmu kārtējo reizi bija ieradušies kupls skaits dalībnieku - 44, no kuriem bija 7 čempionāta un 1 sezonas debitants, par ko ir liels prieks! Līdz ar jaunajiem čempionāta dalībniekiem, tika pārsniegts 100 dalībnieku robeža šajā sezonā!

 

Kvalifikācija ritēja diezgan raiti un par tās uzvarētāju ļoti pārliecinoši kļuva sezonas debitants Jānis Petrānis, kas ir jau 3. uzvara 14 posmos, kuros viņš ir ņēmis dalību. Otrais bija junioru klases dalībnieks Edgars Bitenieks, kurš atgriezās pēc ilgākas pauzītes, bet trešais - iepriekšējās sezonas PRO klases čempions Edgars Nedzveckis.

 

Pēc pusfināliem, kā jau parasti, bija nedaudz lielāka pauzīte, jo vairāki dalībnieki "sapelnīja" sodus, kas bija jāizdiskutē. Savukārt, fināli aizritēja ļoti raiti un gandrīz visi bija ļoti spraigi un bagātināti ar daudzām cīņas epizodēm.

 

Beidzoties A finālam, kurā gandrīz visi dalībnieki, izņemot smagsvaru Kārli Priedīti, bija no PRO klases, par posma uzvarētāju, iegūstot pārsvaru pār otrās vietas īpašnieku Kasparu Ritumu 3.241 sekundes, jau ceturto reizi sezonā kļuva Edgars Nedzveckis. Savukārt, trešais finišēja Valters Frīdenbergs, kuram šis bija augstākais sasniegums šosezon. Edgaram šī uzvara ļāva atgriezties PRO klases godalgotajā trijniekā, bet jāņem vērā, ka jau pēc diviem posmiem tiks ņemti ārā divi sliktākie posmi un tur jau Edgara pozījas uzlabosies.

 

Apsveicam visus, kas šajā posmā uzlaboja savas vietas kopvērtējumos un liels PALDIES visiem, kas palīdzēja organizatoriskos darbos!

 

Vēl tikai nedaudz statistikas:

  • pēc šī posma mums ir pirmais dalībnieks čempionātā, kurš ir sasniedzis 50 posmu (no 52 iespējamiem) robežu un tas ir...Artūrs Cintiņš!!! Apsveicam! Pēc nākamā posma 50-ieku klubiņu var papildināt vēl 2 dalībnieki - Edgars Astašovs un Edgars Nedzveckis, kuri ir aizvadījuši jau 49 sacīkstes.
  • pēc šī posma 1000 punktu robežu ir sasnieguši 6 dalībnieki: Mareks Astašovs (1204), Edgars Nedzveckis (1197.5), Jānis Keišs (1055), Edgars Astašovs (1050), Artūrs Cintiņš (1033) un Valts Tenters (1002.5). Nākamie tuvākie, kas pretendē uz šo klubu ir Uldis Čodars (990.5), Aleksejs Sjomins (979) un Raimonds Katiņš (976). Pirmais, kas to izdarīja bija Edgars Nedzveckis!

Nākamais posms norisināsies pēc 2 nedēļām 31. martā turpat SK 333. Piesakamies laicīgi, jo uz doto brīdi ir saņemti jau 36 pieteikumi!!!

 

Tiekamies trasē un GĀZI GRĪDĀ!!!